Links Logo Rechts
FotoFoto
Content
U bevindt zich hier: Home Verhuur Reglement
Huishoudelijk reglement

Hou je strikt aan de voorwaarden van de brandbeveiliging. Roken is alleen toegelaten buiten onder het afdak. Peuken worden in de voorziene aspotten of peukemmers geworpen. Er zijn overal rookdetectors, verschillende brandblussers en de brandcentrale is telefonisch verbonden met de brandweer. Kosten voor nodeloos brandalarm zijn ten laste van de groep!
Hou iedere doorgang en uitgang vrij voor een vlotte evacuatie bij brand. Elk lokaal heeft zijn bestemming. Zo wordt de “de dagzaal” en de “polyvalente zaal” alleen gebruikt voor spelactiviteit en wordt er niet in geslapen noch vuur gemaakt.
 
Het is op vraag (van de brandweer) nodig dat de lijst met de deelnemers (naam, voornaam en geboortejaar) in de rode brievenbus wordt gedeponeerd de eerste dag of avond van de aankomst van de groep. Deze rode brievenbus hangt aan de muur na de ingangspoort.
 
Het is ten zeerste aangeraden dat de groepsverantwoordelijke aan al zijn deelnemers de nooduitgangen aanwijst en de te volgen weg in geval van evacuatie.
 
Respecteer het gebouw en de omgeving. Je bent zelf verantwoordelijk voor het schoonmaken en netjes houden van het jeugdheem, het materiaal en het terrein. Aan het einde van het verblijf wordt het huis in z’n oorspronkelijke staat en netjes gekuist (een overzicht van de poetsopdrachten vindt u ter plaatse) achtergelaten. Eventuele schade wordt direct gemeld aan de huisverantwoordelijke.
 
Plakband wordt enkel op hout of steen aangebracht, nooit op behang, geschilderde ondergrond of op de tafelkleedjes. In deuren of muren worden geen nagels, spijkers of nietjes aangebracht.

De binnenkoer wordt niet gebruikt om te spelen. Spelen gebeurt aan de oostelijke zijde, op de speelweide. Gebruik dan ook zoveel mogelijk het hekken, volledig beneden, om het terrein te verlaten of te betreden.

Volgende ruimtes worden niet betreden: woonhuis, oven en materiaalkot (zie grondplan).
 
Je bent in een landelijke omgeving dus geniet van de stilte. Avondstilte (vanaf 22 uur) is verplicht. Geen muziek en/of zang buiten, vóór 8 uur. Toegestane muziekinstallaties : Binnen (dagzaal) versterker en boxen mogen met deuren en ramen dicht (geluidsbegrenzing). Buiten : enkel normale radio op normaal volume is toegestaan.
 
Draag zorg voor het muziekbos. Een gedeelte van het bos is om te spelen terwijl de rest alleen geschikt is om te wandelen. Lees aandachtig de panelen aan het begin van het speelbos. Hout sprokkelen in het bos is verboden.
 
De laatste dag van het kamp mag er kampvuur gehouden worden. De plaats wordt je getoond en het hout breng je zelf mee. Bij het kampvuur zijn er steeds drie emmers water voorhanden.
 

Enkele praktische afspraken:

  • De tafels en de stoelen in de refter worden niet buiten gezet of op elkaar geplaatst.
  • Er wordt geen eten gegeven aan de dieren in de wei (paard, koeien).
  • Er zijn 40 bedden en voldoende dekens (1 slaapzolder met 30 bedden, 1 slaapzolder met 8 bedden en 1 slaapkamer met een dubbelbed).
  • Hoeslaken, kussensloop, bovenlaken of slaapzak breng je zelf mee. ” (in de zomer) – de eieren zijn voor jou.

WAT BRENGT DE GROEP MEE?

1. vaathanddoeken en keukenhanddoeken,
2. detergent en schuurzeep (GEEN borstels, aftrekkers e.d.),
3. EHBO-kit,
4. hoeslaken, bovenlaken of slaapzak en kussensloop zijn verplicht,
5. hout indien je een kampvuur maakt,
6. toiletpapier.
 

Rondleiding

De huisverantwoordelijke geeft een korte rondleiding en overhandigt daarna de sleutels. Wat wordt er getoond?
 
* boiler warm water keuken,
* plaats van de elektriciteitsmeter, gasmeter en watermeter,
* het aanleggen van de verwarming en warm water,
* de werking brandcentrale, de rookzones en brandblusapparaten,
* de nooduitgang(en) van de slaapzolder(s),
* de noodnummers (tel. brandweer, politie, hospitaal, dokter enz.).
* het ‘containerpark(je)’, de compostbak en het kippenhok (in de zomer).
 
Dit centrum is aangesloten bij de Boekingscentrale van het CJT.  Groepen uit het jeugdwerk hebben een aparte prijscategorie en kunnen 1 jaar vroeger reserveren.
Voor meer info kijk op www.cjt.be

 
Onder